17/04/2024

Cursos presencials de TMC

3a portada cursos web

Origen dels cursos presencials de TMC (terminologia mèdica catalana)

Quan vaig començar a impartir cursos de llenguatge científic, vaig fer-ho de la mà del meu amic, el doctor Carles Riera, aplicant els seus grans coneixements sobre aquest tema (vegeu part de la seva obraCurs de lèxic científicManual de redacció científica, Manual de català científic i, recentment, Manual de traducció de textos científics de l’anglès al català, de l’editorial Claret.

Posteriorment, vaig conèixer el doctor i professor de la Facultat de Medicina de la UAB, Xavier Navarro, i vaig adaptar el seu Curs pràctic de terminologia mèdica als cursos de Terminologia mèdica catalana que he impartit a la Facultat de Medicina de la UB,  a la Facultat de Veterinària de la UAB, al Departament de Salut i als hospitals de Bellvitge, Viladecans, Salt,  Terrassa (CST).

Amb aquesta experiència de més de 15 anys i les noves tecnologies, he decidit oferir els meus cursos en diversos formats:

  • Curs bàsic de terminologia mèdica catalana, presencial de 20 hores; amb avaluació final optativa
  • Curs avançat de terminologia mèdica catalanapresencial de 40 hores; amb avaluació final optativa
  • Curs / taller de terminologia mèdica catalana per especialitats, presencial; és preferible que el feu després del curs bàsic o del curs avançat
  • Curs intermedi de terminologia mèdica catalana, EN LÍNIA, amb autoavaluació final. Aquest curs consta de material en pdf de la part teòrica (que es pot descarregar), imatges i exercicis de comprensió EN LA PLATAFORMA MOODLE (ja que es tracta bàsicament d’un curs pràctic). Està programat per fer-lo en 15 setmanes (uns 4 mesos), repetint els qüestionaris tants cops com sigui necessari; el curs es completa amb l’avaluació final, després d’haver  solucionat tots els exercicis proposats. El PREU ACTUAL del curs en línia és de 145 euros i podeu inscriure-us des d’aquí. 

Aprèn terminologia mèdica en línia i a la teva mida per tan sols  145 euros!

Totes les propostes de curs presencial poden ser modificables en funció de les vostres necessitats, però per a tots els cursos és recomanable tenir el nivell C de català. Els cursos presencials estan limitats a un grup màxim de 20 persones.

Tant si sou responsables de formació en hospitals o centres de salut, com si sou professionals en actiu amb ganes de transmetre la vostra professió amb terminologia correcta en català o estudiants de ciències de salut preocupats per l’allau d’expressions noves i confuses que apreneu els primers anys, podeu contactar amb mi i resoldré els vostres dubtes.

logo fundació tripartita pàg. cursos

El cursos presencial per a empreses (hospitals, centres de salut…) són bonificables per la Fundació Tripartita per a l’Ocupació. Vegeu en què consisteix en l’enllaç següent:

http://www.fundaciontripartita.org/orientacion/

quiero_bonificarme_para_la_formacion_de_mis_trabajadores.htm

Resum

Cursos de terminologia mèdica catalana

Nivell

Modalitat*

Durada

Avaluació

Preu

1

bàsic   general

presencial

21 h

optativa

2.100 € per grup

2

avançat general

presencial

amb documentació pròpia

21 h

2.310 € per grup

3

específic avançat

presencial

a convenir

segons durada

4

intermedi

en línia

15 setmanes de connexió i comunicació interactiva

(equivalent a 30 h presencials)

inclosa autoavaluació

145 €

*els cursos presencials estan limitats a un màxim de 20 persones, a causa del seu caràcter pràctic


Si voleu aclariments, necessiteu modificacions o teniu dubtes, parlem-ne.

Contingut

El contingut fonamental de tots els cursos de terminologia mèdica catalana (tret del d’especialitats) es basa en els conceptes pràctics següents:

  • Sufixos i prefixos aplicats a infinitat de termes mèdics simples
  • Arrels de sistemes i òrgans anatòmics aplicats a infinitat de termes mèdics simples
  • Traducció de termes castellans amb criteris científics
  • Anglicismes i neologismes correctament adaptats a la terminologia mèdica catalana
  • Aplicació pràctica a textos propis de l’alumnat
  • Fonts fiables en línia per solucionar dubtes terminològics
Lídia Vàzquez, des de 2013 a, www.terminologiamedica.cat